Boreo lyhyesti

Meistä > Boreo lyhyesti

Boreo lyhyesti

Boreo on yhtiö, joka luo arvoa omistamalla ja ostamalla pieniä ja keskisuuria yhtiöitä pitkällä aikavälillä. Boreon ensisijainen tavoite on kestävä pitkän aikavälin tuloskasvu. Yhtiön liiketoimintamallina on kannattavien ja korkeaa pääoman tuottoa tekevien yrittäjämäisten yhtiöiden hankinta ja pitkäaikainen omistaminen. Yhtiön liiketoimintamallin keskiössä on sen yhtiöiden kassavirtojen uudelleensijoittaminen korkeilla odotetuilla pääoman tuottotasoilla konserniyhtiöihin tai yritysostoihin. 

Boreo toimii hajautetussa organisaatiomallissa, jossa korostetaan paikallista vastuuta ja yrittäjämäistä toimintatapaa. Konsernin yhtiöiden kestävä pitkän aikavälin tuloskasvu varmistetaan yhtiöiden ja niiden henkilöstön tukemisella ja kouluttamisella.

Boreon liiketoiminnot on organisoitu kahteen liiketoiminta-alueeseen:

  • Elektroniikka-liiketoiminta-alue koostuu ammattilaiselektroniikan komponenttien jakelua ja kokoonpanoa harjoittavista liiketoiminnoista. Sen yhtiöt toimivat maailman johtavien päämiesten edustajina Pohjois-Euroopassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Päämiehille ja asiakkaille yhtiöt tarjoavat varastointi- ja logistiikkapalveluita sekä teknisen myynnin palveluita. Liiketoiminta-alueen yhtiöt ovat Yleiselektroniikka, YE International, Noretron Komponentit, Milcon, Infradex, Signal Solutions Nordic sekä Delfin Technologies.

  • Tekninen kauppa -liiketoiminta-alue koostuu teknistä kauppaa harjoittavista liiketoiminnoista, jotka edustavat tunnettuja päämiehiä betoniteollisuuden, voimantuoton, metallintyöstön, rakentamisen, hitsaustekniikan sekä metsäteollisuuden tuotteiden ja järjestelmäratkaisujen alalla Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Lisäksi liiketoiminta-alueeseen kuuluu logistiikka- ja kuriiripalveluja tuottavat ESKP ja Vesterbacka Transport. Liiketoiminta-alueen yhtiöt ovat Machinery, Muottikolmio, Pronius, J-Matic, Filterit, Tornokone, PM Nordic, HM Nordic, Floby Nya Bilverkstad, Lackmästarn, Etelä-Suomen Kuriiripalvelu ja Vesterbacka Transport.

Boreo yhdisti vanhat Tekninen kauppa - ja Raskas kalusto -liiketoiminta-alueet yhdeksi Tekninen kauppa -liiketoiminta-alueeksi 1.1.2024 alkaen. Yhtiö raportoi uuden organisaatiorakenteen mukaisesti ensimmäistä kertaa vuoden 2024 ensimmäisestä osavuosikatsauksesta lähtien. 

Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 161 milj. euroa ja se työllistää yli 300 henkilöä – Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.​

Boreo Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla kaupankäyntitunnuksella BOREO.

Elektroniikka

Liikevaihto 2022: 62 milj. euroa
Henkilöstö: 136
Markkinat: Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Yhdysvallat, Puola
Yhtiöt: Yleiselektroniikka, YE International, Noretron Komponentit, Milcon, Infradex, Signal Solutions Nordic, Delfin Technologies

Tekninen kauppa

Liikevaihto 2022: 100 milj. euroa
Henkilöstö: 205
Markkinat: Suomi, Ruotsi ja Viro
Yhtiöt: Machinery, Muottikolmio, Pronius, J-Matic, Filterit, Tornokone, PM Nordic, HM Nordic, Floby Nya Bilverkstad, Lackmästarn, Etelä-Suomen Kuriiripalvelu, Vesterbacka Transport